Profess Fishing Champion 2019 selejtező Free Feeder Cup

06:00 órától gyülekező

06:30 órától megnyitó és sorsolás

07:45 órától etetés

08:00-12:00-ig I. forduló

12:00-13:30 mérlegelés és a II. forduló helyeinek elfoglalása

13:30 - 17:30-ig II. forduló

17:30 órától mérlegelés, vacsora és erdeményhirdetés

A résztvevőknek kötelező a MOHOSZ tagság, a 2019. évre érvényes állami jegy megléte. A 2019-re érvényes állami jegyet a versenyzők kötelesek a versenyre magukkal hozni és azt a regisztráció során a szervezőknek bemutatni. Állami jegy nélkül a részvétel nem megengedett.

A versenyre a Fishing Fans általános szabályzata érvényes a következő kiegészítésekkel. 

Az első forduló rajthelyeinek sorsolása regisztrációs sorrendben történik.

A második forduló rajthelyeinek sorsolása fordított regisztrációs sorrendben történik úgy, hogy az első körben szélső helyet húzók húznak először, a szélső helyek sorsolási számait ekkor kivesszük, majd a húzás után visszatesszük.

A versenyző csak fenekező felszereléssel horgászhat, egy darab egyágú horoggal. A versenyen egyszerre egy darab feeder, vagy picker horgászbottal lehet horgászni. A versenyzőnek korlátlan számú botja lehet előkészítve, de egyszerre csak eggyel horgászhat. Az előkészített botok nem lehetnek előre felcsalizva, a kosarak pedig nem lehetnek előre etetőanyaggal töltve. Halfogás esetén csak akkor dobhat be a másik bottal, ha a megfogott hal már a haltartóba került. A csali bejuttatásának egyetlen megengedett módja a bottal történő dobás. A kosár kézzel való bedobása, valamint az orsóhasználat nélküli, zárt felkapókarú belendítés nem megengedett.

A horgászat során felhasználható etetőanyag mennyisége nincs korlátozva, a rendező vízterület erre vonatkozó szabályainak betartása mellett. Etetőanyag verseny közben keverőszáras fúrógéppel a horgászat zavarása miatt nem keverhető be!

Etetni kizárólag horgászbottal lehet, bármilyen típusú etetőkosárral szerelve. Ettől eltérő segédeszköz, úgymint csúzli, parittya, spomb, etetőrakéta, stb. nem használható, valamint a kézzel történő etetés sem megengedett. Etetni az etető bottal is csak úgy lehet, ha a horgászatra használt bot éppen nincs bent a vízben. 

A versenyen egyszerre egy darab horgászbottal lehet horgászni. A versenyzőnek korlátlan számú botja lehet előkészítve, de egyszerre csak eggyel horgászhat.

A versenyre a FishingFans általános versenyszabályzat érvényes. Amennyiben a tó szabályzata szigorúbb megkötésekkel rendelkezik, a tó szabályzatának rendelkezései az irányadók. 

A versenyző nem ülhet ugyanazon a helyen mindkét fordulóban, ezért, ha a második forduló sorsolásán ugyanazt a helyet húzza, ahol előzőleg ült, akkor azt vissza kell dobnia és újat húznia.

A szektorokat fordulónként külön mérlegeljük

Minden szektorban a fogott hal súlya szerinti helyezésnek megfelelő pontszámot kapnak a versenyzők.

A halat nem mérlegelő versenyzők, a szektorban helyet foglaló versenyzők számával azonos pontszámot kapnak. Tehát, a 10 fős szektorban 4-en nem mérlegelnek, akkor ők 10-10 pontot kapnak.

A fordulónkénti pontszámokat összegezzük

A selejtezők során 5 versenyző, valamint a legnagyobb hal fogója kerül díjazásra. Minden selejtező végén serleget kapnak a díjazottak. Pontazonosság esetén, a fogott hal súlya dönt.

A döntőben, a nevezők számától függően,  várhatóan 1000000 Ft összdíjazás kerül kiosztásra.

Az öt legkevesebb pontszámot elérő versenyző nyeri el a jogot a döntőben (2019-09-14 Zsennye Fish-Farm) való indulásra.

A horgászat során a versenyzőnek minden olyan eszközzel – pontymatrac, sebfertőtlenítő, stb. - rendelkeznie kell, amit a rendező vízterület szabályzata előír hétköznapi horgászatok során is! Dobóelőkék, horgok, horogelőkék szintén a rendező vízterület szabályzatában foglaltaknak megfelelően használhatók.


Versenyzők

Szegedi “BeginnerAngler” Tibor Budapest
Püspöki Gábor Dunakeszi
Mayer Attila Budapest
Orosz Miklós Budapest
Erdei Richárd Vámosmikola
Kovács Zsolt József Budapest
Mechura Sándor
Gáspár Tamás Budapest XV. Kerület
Sedon Ferenc Budapest
Tóth Máté Kóny
Ferenc Patrik Ebed
Szemeti Milán Rábaszentandrás
Mészáros Zsolt Dorog
Kontas Janos Tatabánya
Dániel Prikler Halászi
Molnár Marián Ekecs
Szép zoltán Esztergom kertváros
Bodor Zoltán Budapest
Jelentkezem (17 szabad)

Támogatóink

Köszönjük támogatóinknak, hogy hozzájárulnak a Fishing Fans rendezvények sikeres megszervezéséhez és lebonyolításához.